Business Intelligence 2014 Competition

The “Business Intelligence” competition

 CKC co-organizes the “Business Intelligence” competition together with Crystal System SRL,  Bucharest University of Economic Studies and SAS Institute. The contest has prizes of EUR 10,000 in the form of high performance scooters for students. See http://bi.crystal-system.ro for details.

Elemente generale

Concursul va fi precedat de un curs pregatitor de Business Intelligence impartit echilibrat in 22 de lectii teoretice si practice. Vor fi prezentate cele mai noi si mai importante tehnologii Business Intelligence, tehnici specifice proiectelor si instrumente practice de lucru.

Cursul se va finaliza cu un test in urma caruia sponsorii vor acorda premii in valoare de 10.000 Euro, iar compania Crystal System va angaja 20 de persoane in departamentul Business Intelligence. Dintre acestea, cele mai bine clasificate 10 persoane vor continua stagiul BI pe platforma SAS (Statistical Analysis System).

Motivatie

Piata de aplicatii de Business Intelligence (BI) a crescut la nivel mondial, iar aceasta crestere reflecta interesul clientilor pentru solutiile de eficientizare a business-ului si pentru obtinerea de avantaj competitiv.

Tehnologiile Business Intelligence se afla la inceputul unei lungi calatorii, intr-o lume in care cheia succesului sta in capacitatea de a lua decizii mai bune si intr-un timp mult mai scurt decat competitia. De altfel, viata unei companii depinde din ce in ce mai mult de astfel de decizii, fapt ce face imposibil de negat beneficiul adus de business intelligence.

Absolventii sistemului educational local sunt bine apreciati de marile companii internationale de consultanta din domeniul IT insa nu au avut sansa sa studieze acest domeniu pana acum. Prezenta initiativa se inscrie printre eforturile depuse de comunitatea academica din ASE pentru indrumarea studentilor spre domeniile de excelenta care ofera sanse deosebite de cariera in societatea globala bazata pe cunoastere.

De ce as invata Business Intelligence?

Cu Business Intelligence iti maresti foarte mult sansele de reusita profesionala indiferent daca te ocupi cu informatica sau esti implicat(a) in alte domenii economice sau tehnice.

Principala valoare a Business Intelligence este capacitatea de a transforma datele in informatii.

Informatia, in sensul ei larg (date, informatii, intelligence), a devenit stapana tuturor domeniilor de activitate. Cine nu obtine informatii suficient de repede si nu le prelucreaza eficient, ramane in urma sau dispare, intr-un mediu concurential din ce in ce mai agresiv.

Business Intelligence se refera la sisteme informatice de identificare, extragere si analizare a datelor disponibile intr-o companie, sisteme al caror scop este de a oferi un suport real pentru luarea deciziilor de business.

O solutie de Business Intelligence integreaza datele curente ale afacerii dar si date prealabile, provenind din mai multe programe si aplicatii si le consolideaza intr-o singura baza de date optimizata pentru regasirea si analiza informatiei.

Capacitatiea unei companii de a transforma informatia in avantaj competitiv o reprezinta practicile de management informational – capacitatea companiei de a administra eficient informatiile pe durata ciclului lor de viata – culegere, organizare, procesare si mentinere.

Oferta concursului

  • Sansa de a face o cariera in domeniul Business Intelligence;
  • Posibilitatea de a dobandi cunostinte teoretice legate de Business Intelligence si practice din sfera instrumentelor Business Intelligence;
  • In cadrul cursurilor introductive se vor prezenta conceptele teoretice de baza, Modele de date( analiza si proiectare) cu studiu de caz in Business Intelligence;
  • Posibilitatea castigarii de premii. Valoarea totala a premiilor este de 10.000 de Euro.

Traineri

Inainte de concurs se va organiza o serie de scurte sesiuni de training pentru cei inscrisi. Procesul de predare va fi realizat de persoane certificate care au o vasta experienta internationala in domeniu.

Conditii de participare si inscriere

Cursul este deschis oricui. Studentii ASE de la departamentul de Informatica Economica din ASE au un plus de sanse sa fie selectati. Premiile nu pot fi castigate de persoane care lucreaza in cadrul universitatilor autorizate sa functioneze in Romania si nici de cei care sunt angajati sau au lucrat in ultimii 5 ani la partenerii sau clientii care actioneaza in domeniul Business Intelligence. Nu pot participa la concurs nici studentii SIMPRE si nici alti studenti care au participat in trecut la cursuri similare. Aceste persoane pot insa sa participe la curs si sa fie angajate ulterior sau chiar in timpul cursului. Inscriere pe pagina http://bi.crystal-system.ro/

Metodologia de concurs pentru atribuirea premiilor

Concursul se va desfasura sub forma unui test scris. Subiectele vor fi sub forma de grila si vor urmari atat aspectele teoretice prezentate pe parcursul cursului, cat si aspecte practice. Subiectele vor fi elaborate si multiplicate de catre comitetul de organizare cu maxim trei ore inainte de inceperea probei scrise. Intregul proces de elaborare a subiectelor de concurs se va desfasura intr-un spatiu inchis pe care niciun membru al comitetului de organizare (cu exceptia secretarului) nu il va putea parasi inainte ca secretarul comitetului sa distribuie subiectele.

Accesul in sala de curs cu telefoane mobile va fi interzis si se face doar pe baza unui act de identitate. Cei care vor fi depistati in posesia unor dispozitive de comunicare vor trebui sa paraseasca sala. In sala se vor face verificari cu ajutorul unor dispozitive de depistare a telefoanelor mobile.

Calendar

Urmariti pagina http://bi.crystal-system.ro/ pentru a fi la curent cu data de incepere a cursului.

Cursurile se vor organiza seara! Orarul detaliat va fi anuntat la finalul procesului de inscriere.

 Evenimentul in imagini

werwe wer